Kelatow FX | Werkwijze
84
page-template-default,page,page-id-84,ajax_updown_fade,page_not_loaded,

Kelatow FX kan een scala aan effecten voor uw (film)productie maken. De volgende foto’s en film laten de werkwijze zienvoor “Carnifex” een horrorfilm met een uitgebreidesiliconemake-up. Dit is slechts een voorbeeld. De werkwijze kan per opdracht verschillen en wordt aangepast op de behoefte en het budget van de klant.

Van de acteur, Carlos Fassaert, is een een lifecast gemaakt. Dit is een copy van iemands gezicht of ander deel van het lijf. Het materiaal wat hiervoor gebruikt wordt is alginaat – een op algen gebaseerde gel die volkomen ongevaarlijk is voor de huid. Ook wordt er soms met medische siliconen afgevormd

In het alginaat wordt gips gegoten. Daarmee maak je een kopie van de acteur. Op het gipsen afgietsel word een nieuw hoofd geboetseerd dat elk detail repliceert van echte huid; tot de individuele poriën aan toe!

Het boetseersel woord daarna opgedeeld in  verschillende delen om het uiteindelijke masker (protheses genaamd) gemakkelijker en exacter op de acteur aan te kunnen brengen. Voor Carlos waren er uiteindelijk vijf mallen nodig.

De mallen – allen van andere kunststof gemaakt – werden ingegoten met een speciale, medische siliconen gel die de exacte flexibiliteit en zachtheid bezit van menselijk weefsel.

Tijdens het filmen van “Carnifex” werden er voor elke afzonderlijke opnamedag een  set “prosthetics” uitgegoten. Deze werden – samen met een reserveset – naar set gebracht waarna ze in een sessie van ongeveer twee uur bij de acteur worden aangebracht.

De afzonderlijke silicone prosthetics worden stuk voor stuk aangebracht met een medische huidlijm. Nadat alle stukjes nephuid zijn aan gebracht worden er tientallen lagen transparante make-up op de huid en prosthetics aangebracht; dit gebeurd zowel met gewone make-up kwasten als met een precisie airbrush waarmee de meest realistische kleuring kan worden bereikt.